INFORMATIE OVER COOKIES

  1. Introductie

  2. Wie is de beheerder van uw gegevens?

  3. Wat zijn cookies en soortgelijke technologieën?

  4. Autorisatie voor het gebruik van cookies op onze website

  5. Wat zijn de categorieën gegevens die we verzamelen en gebruiken?

  6. Soorten cookies gebruikt op onze website

  7. Lijst van cookies gebruikt op deze website

  8. Waarom verzamelen we uw gegevens?

  9. Hoe lang bewaren we uw gegevens?

  10. Beheer van cookies

  11. Wat zijn uw rechten omtrent gegevensbescherming en hoe kunt u deze uitoefenen?

  12. Contactgegevens van de verwerkingsverantwoordelijke

  13. Contactgegevens van onze functionaris voor gegevensbescherming (DPO

1.Introductie

Dit cookiebeleid geeft u informatie over de cookies en andere soortgelijke technologieën (hierna gezamenlijk “cookies” genoemd) die gebruikt worden op onze website (“website”) en onze mobiele applicatie (“app”), zodat u het gebruik van de cookies tijdens uw navigatie beter kunt begrijpen en u er toestemming voor kunt geven.

2. Wie is de beheerder van je gegevens?

Wanneer dit privacybeleid gebruik maakt van “vennootschap”, “wij”, “we”, “onze” of “verwerkingsverantwoordelijke”, verwijst dit naar:

BravoNext, S.A., een Zwitsers bedrijf dat deel uitmaakt van lm group, ingeschreven in het handelsregister van Ticino onder nr. CHE - 115.704.228 en met hoofdzetel in Vicolo de’ Calvi 2 - 6830 Chiasso, Zwitserland, en dat verantwoordelijk is voor het verwerken van de persoonsgegevens van de gebruiker en/of klant volgens dit privacybeleid (hierna vernoemd als “vennootschap”, “wij”, “we”, “onze”, “verwerkingsverantwoordelijke”).

Wij, een in Zwitserland gevestigde entiteit, zijn onderworpen aan de Zwitserse wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. Daarom verbinden wij ons ertoe de verplichtingen na te leven die voortvloeien uit de Zwitserse federale wet inzake gegevensbescherming van 19 juni 1992 (FADP). In dezelfde zin informeren wij onze gebruikers en/of klanten dat in het besluit van de Commissie van 26 juli 2000 in overeenstemming met Richtlijn 95/46/EG van het Europees Parlement en de Raad betreffende het passende beschermingsniveau voor persoonsgegevens in Zwitserland is verklaard dat de wetten in Zwitserland een passend beschermingsniveau garanderen in overeenstemming met Richtlijn 95/46/EG.

3. Wat zijn cookies en andere soortgelijke technologieën? 

Cookies zijn kleine tekstbestanden die worden opgeslagen op uw computer, harde schijf, smartphone of tablet (hierna “toestel” genoemd). Deze cookies bevatten een kleine hoeveelheid gegevens die specifiek voor jou zijn en het mogelijk maken dat een server een pagina op maat op uw toestel aflevert.

Op onze website kunnen we ook andere soortgelijke technologieën gebruiken, die “tags” worden genoemd (zoals “trackingpixels” of “script”), “HTML5 lokale opslag”, “web beacons” of “plugins” en “software development kits” (SDKs) en vingerafdruktechnieken, wat in het bijzonder technologieën zijn die informatie op het toestel van de gebruiker opslaan of openen om deze te identificeren zodat het bezoek aan een website geanalyseerd kan worden. 

Deze soortgelijke technologieën kunnen ook samen met cookies gebruikt worden om toe te staan dat informatie kan worden opgeslagen op, of overgedragen van en naar het toestel dat u gebruikt om onze website te bezoeken.

Bovendien kan, door het implementeren van de cookies en andere soortgelijke technologieën zoals hierboven beschreven, als u terugkeert naar onze website, dit deze technologieën lezen en herkennen, die voornamelijk worden gebruikt om de werking van onze website te bedienen of te verbeteren en om bedrijfs- en marketinginformatie te verstrekken aan de eigenaar van de website.

4. Autorisatie voor het gebruik van cookies op onze website of app

In overeenstemming met de mededeling over het gebruik van cookies die op de homepagina van onze website verschijnt (of voordat u onze apps gaat gebruiken) en ons cookiebeleid gaat u ermee akkoord dat, als u op de knop "Accepteren" of "Toestaan" van onze cookiebanner klikt, u instemt met het gebruik van de hierin beschreven cookies, behalve voor zover u uw voorkeuren heeft ingesteld via het gedeelte "Instellingen bekijken" of u uw browserinstellingen heeft gewijzigd om het gebruik ervan uit te schakelen.

5. Wat zijn de categorieën gegevens die we verzamelen en gebruiken?

Wanneer je onze website bezoekt en onze vergelijkingsdienst gebruikt of wanneer u zich verbindt met onze apps (u als “gebruiker”), verzamelen we de volgende persoonsgegevens:

Automatisch verzamelde persoonsgegevens van onze website en van derde partijen

  • We verzamelen informatie over uw bezoeken aan en gebruik van de website, zoals informatie over uw toestel en de browser die u gebruikt, uw IP-adres of domeinnamen van de computers verbonden met de websites, uniform resource identifiers voor ingediende aanvragen, het tijdstip van aanvraag, de methode gebruikt voor het indienen van de aanvraag naar de server, de grootte van het archief verkregen als antwoord, de numerieke code die de status van het door de server gegeven antwoord aangeeft (correct, error, etc.) en andere parameters gerelateerd aan het besturingssysteem en de gebruikte computeromgeving, de datum en het tijdstip van bezoek, de duur van uw bezoek, de verwijzingsbron en navigatiepaden van de website en interacties op de website inclusief de diensten en aanbiedingen waarin u geïnteresseerd bent. Merk op dat we deze informatie kunnen koppelen aan uw account.

Gelieve het volgende artikel van dit beleid te bekijken voor meer informatie over de doeleinden waarvoor we deze informatie verzamelen en gebruiken.

6. Soorten cookies gebruikt op onze website

6.1. Soorten cookies volgens de beheersinstantie

Afhankelijk van welke instantie de website of het domein beheert van waaruit de cookies worden geplaatst en verwerkt, bestaan er de volgende soorten cookies:

  • First party cookies: deze worden naar uw toestel verstuurd vanaf een website of domein door ons beheerd en van waaruit de aangevraagde dienst wordt voorzien.

  • Third party cookies: deze worden naar uw toestel verstuurd van een andere website of domein dan degene die u bezoekt en wordt niet door ons beheerd, maar door een aparte eenheid die gegevens verwerkt die via cookies verkregen zijn.

6.2. Soorten cookies afhankelijk van de duur van uw verbinding: 

Afhankelijk van de tijd die u actief blijft op uw toestel, zijn dit de volgende soorten cookies:

  • Sessiecookies: deze zijn bedoeld om gegevens te ontvangen en op te slaan terwijl u de website bezoekt. Deze cookies blijven niet opgeslagen op uw toestel wanneer u de browsersessie of de website afsluit.

  • Permanente cookies: deze soorten cookies blijven opgeslagen op uw toestel en kunnen worden geraadpleegd en verwerkt nadat u de website hebt verlaten en wanneer u er gedurende een vooraf bepaalde periode op navigeert. De cookie blijft op de harde schijf staan tot de vervaldatum ervan. De maximale tijd dat we gebruik maken van permanente cookies op onze website is 1 jaar. Op dat moment zou de browser de cookie van de harde schijf verwijderen.

6.3. Soorten cookies en andere soortgelijke technologieën volgens hun doel

Cookies en andere soortgelijke technologieën (gezamenlijk "cookies") kunnen als volgt worden gegroepeerd:

  • Technische cookies: deze cookies zijn strikt noodzakelijk voor de werking van onze website of onze app en zijn essentieel voor het browsen en maken het gebruik van verschillende functies mogelijk. Zonder deze cookies kunt u geen gebruik maken van de zoekfunctie, vergelijkingstool of andere beschikbare diensten op onze website of op onze app boeken.

  • Personalisatiecookies: deze worden gebruikt om het navigeren op onze website of onze app te vergemakkelijken, alsook om uw selecties te onthouden en meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. In sommige gevallen kunnen wij adverteerders of andere derde partijen toestaan om cookies te plaatsen op onze website of op onze app om gepersonaliseerde content en diensten aan te bieden. Houd er rekening mee dat als cookies worden geblokkeerd, wij de werking van dergelijke diensten niet kunnen garanderen.

  • Analytische cookies voor statistische doeleinden en het meten van verkeer: deze cookies verzamelen informatie over uw gebruik van onze website of van onze app, de pagina's die u bezoekt en eventuele fouten die tijdens de navigatie kunnen optreden. Wij gebruiken deze cookies ook om de plaats van herkomst van bezoeken aan onze website of onze app te herkennen. Deze cookies verzamelen geen informatie die u persoonlijk kan identificeren. Alle informatie wordt op anonieme wijze verzameld en wordt gebruikt om het functioneren van onze website of onze app te verbeteren door middel van statistische informatie. Daarom bevatten deze cookies geen persoonlijke gegevens. In sommige gevallen worden sommige van deze cookies namens ons beheerd door derden, maar mogen ze niet worden gebruikt voor andere dan de hierboven genoemde doeleinden. 

  • Advertentie- en remarketing cookies: deze cookies worden gebruikt om informatie te verzamelen zodat advertenties voor u interessanter worden, maar ook om andere reclamecampagnes samen met advertenties op de website of op de app en op die van derden weer te geven. De meeste van deze cookies zijn "third party cookies" die niet door ons worden beheerd en vanwege de manier waarop ze werken, niet door ons kunnen worden benaderd, noch zijn wij verantwoordelijk voor het beheer of het doel ervan. Ons privacybeleid bevat meer informatie over de manier waarop cookies van derden werken, hun doel en hoe ze worden gebruikt. U kunt deze informatie vinden in de lijst met cookies die beschikbaar is in artikel 9.5.

  • Reclame- of retargetingcookies die met derden worden gedeeld: deze cookies, die op onze website worden aangeboden via de in artikel 7 van dit cookiebeleid genoemde technologieplatforms voor het publiek, verzamelen gepseudonimiseerde persoonsgegevens, wat betekent informatie die op zichzelf niet kan worden gebruikt om een bepaalde persoon of entiteit direct te identificeren, en stellen andere adverteerders in staat om u op hun websites of op websites van derden advertenties te tonen over goederen en diensten die voor u van belang zijn. Deze adverteerders zijn actief in de volgende sectoren: toerisme, vrije tijd, amusement, hightech, mode, decoratie, consumptiegoederen, eten en drinken, financiën, bankwezen, verzekeringen, energie, milieu, communicatie, massamedia, onroerend goed, farmaceutica, kleding en textiel, onderwijs en opleiding, energie, publicaties en uitgeverij, informatie- en communicatietechnologie, detailhandel, sport, telecommunicatie en algemene diensten.

  • Sociale cookies: met deze cookies kunt u onze website delen en op "Vind ik leuk" klikken op sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en YouTube, enz. Ze stellen u ook in staat om te communiceren met de inhoud van elk afzonderlijk platform. De manier waarop deze cookies worden gebruikt en de verzamelde informatie wordt beheerst door het privacybeleid van elk sociaal platform, dat u kunt vinden op de lijst hieronder in paragraaf 7 van ons cookiebeleid.

7. Lijst van cookies gebruikt op deze website

Om de lijst van cookies te bekijken die op onze website gebruikt worden, klik hier.

De informatie in bovenstaande lijst is verstrekt door de andere bedrijven die ze genereren. Deze bedrijven hebben hun eigen privacybeleid waarin zij zowel hun eigen verklaringen als de toepasselijke uitschakelsystemen vastleggen.

De lastminute.com group is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de juistheid van het cookiebeleid van derden dat is opgenomen in ons cookiebeleid.

Met betrekking tot de in artikel 6.3 aangegeven advertentie- of retargetingcookies kunt u hier informatie vinden over de manier waarop onze publiekstechnologische platformen uw persoonsgegevens en hun uitschakelsystemen verwerken:

  • Salesforce

  • Eyeota

8. Waarom verzamelen we uw gegevens?

Waarom?

A. Het creëren en onderhouden van de contractuele relatie die is vastgesteld voor de levering van de door u gevraagde dienst in al zijn fasen en door middel van een eventuele integratie en wijziging.

Op welke wettelijke basis?

Om een gevraagde dienst te verlenen

Waarom?

B. Om te voldoen aan de wettelijke, regelgevende en nalevingsvereisten en om te reageren op verzoeken van de overheid of de wetshandhavingsinstanties die een onderzoek uitvoeren.

Op welke wettelijke basis?

Om aan de wetgeving te voldoen

Waarom?

C. Het uitvoeren van anonieme, geaggregeerde statistische analyses, zodat we kunnen zien hoe onze website, producten en diensten worden gebruikt en hoe ons bedrijf presteert.

Op welke wettelijke basis?

Om ons rechtmatige belang na te streven (d.w.z. het verbeteren van onze website, de functies ervan en onze producten en diensten).

Waarom?

D. Om online marketingmeldingen en reclame voor u op maat te maken en te personaliseren (d.w.z. Web pushmeldingen) op basis van de informatie over uw gebruik van onze website, producten en diensten en andere sites die door middel van cookies worden verzameld.

Op welke wettelijke basis?

Waar u toestemming geeft (d.w.z. via de cookiebanner of via de instellingen van uw browser)

Waarom?

E. Om andere adverteerders in staat te stellen om online marketingmeldingen en advertenties op hun website of op websites van derden op maat te maken en te personaliseren, op basis van de informatie over uw gebruik van onze website die wij met hen delen.

Op welke wettelijke basis?

Waar u toestemming geeft (i.e. via de cookiebanner of via de instellingen van uw browser)

9. Hoe lang bewaren wij uw gegevens?

Wij bewaren uw persoonsgegevens zolang als nodig is voor het bereiken van de doeleinden en het uitvoeren van de activiteiten zoals uiteengezet in dit cookiebeleid, anders aan u gecommuniceerd of zolang als toegestaan door de toepasselijke wetgeving. Meer informatie over de bewaartermijn is hier beschikbaar:

Gegevens verzameld via tag

Technische cookies

Bewaartermijn

Max. 3 jaar

Startdatum

Vanaf de datum van het browsen op onze websites of app

Gegevens verzameld via tag

Niet-technische cookies

Bewaartermijn

Max. 1 jaar

Startdatum

Vanaf de datum van het browsen op onze websites of app

10. Beheer van cookies

U moet er rekening mee houden dat als uw toestel geen cookies heeft ingeschakeld, uw ervaring op de website beperkt kan zijn, waardoor de navigatie en het gebruik van onze diensten kan worden belemmerd.

10.1. Hoe schakel ik cookies uit/uit?

Er zijn een aantal manieren om cookies te beheren. Door de instellingen van uw browser te wijzigen, kunt u ervoor kiezen om cookies uit te schakelen of een melding te ontvangen voordat u ze accepteert. U kunt ook alle cookies die in de cookiemap van uw browser zijn geïnstalleerd wissen. Houd er rekening mee dat elke browser een andere procedure heeft voor het beheren en configureren van cookies. Hieronder vindt u de manier waarop u cookies in de verschillende grote browsers beheert:

  • MICROSOFT WINDOWS EXPLORER

  • GOOGLE CHROME

  • MOZILLA FIREFOX

  • APPLE SAFARI

Als u een andere browser gebruikt, lees dan het helpmenu voor meer informatie.

Als u informatie wilt over het beheer van cookies op uw tablet of smartphone, lees dan de bijbehorende documentatie of help-archieven online.

10.2. Hoe worden cookies van derden in-/uitgeschakeld?

Wij installeren geen cookies van derden. Ze worden door onze partners of andere derden geïnstalleerd wanneer u onze website bezoekt. Daarom raden wij u aan de websites van onze partners te raadplegen voor meer informatie over het beheer van de geïnstalleerde cookies van derden. Wij nodigen u echter uit om de volgende website te bezoeken: http://www.youronlinechoices.com/ waar u nuttige informatie kunt vinden over het gebruik van cookies en over de maatregelen die u kunt nemen om uw privacy op het internet te beschermen.

10.3. Hoe schakel ik Web Push-meldingen uit?

U kunt Web pushmeldingen uitschakelen via uw browser:

Chrome:

https://support.google.com/chrome/answer/3220216?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl

Firefox: 

https://support.mozilla.org/nl/kb/pushnotificaties-firefox

Microsoft Edge: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/10761/windows-10-change-notification-action-settings

Apple Safari: 

https://support.apple.com/nl-nl/guide/safari/sfri40734/mac

11. Wat zijn uw gegevensbeschermingsrechten en hoe kunt u deze uitoefenen?

U kunt de rechten uit hoofde van Verordening EU 2016/679 (artikelen 15-22) uitoefenen, met inbegrip van 

Naam van het recht

Recht op toegang

Inhoud

Om een bevestiging van het bestaan van uw persoonsgegevens te ontvangen, heeft u toegang tot de inhoud ervan en kunt u een kopie verkrijgen.


Naam van het recht

Recht op rectificatie

Inhoud

Uw persoonsgegevens updaten, rectificeren en/of corrigeren.

Naam van het recht

Recht om te wissen/recht vergeten te worden en recht op beperking.

Inhoud

Om de verwijdering van uw gegevens te vragen of de beperking van uw gegevens die in strijd met de wet zijn verwerkt, met inbegrip van die waarvan de opslag niet noodzakelijk is in verband met de doeleinden waarvoor de gegevens zijn verzameld of anderszins zijn verwerkt; wanneer wij uw persoonsgegevens openbaar hebben gemaakt, hebt u ook het recht om de verwijdering van uw persoonsgegevens te vragen en om redelijke maatregelen te nemen, met inbegrip van technische maatregelen, om andere verwerkingsverantwoordelijken die de persoonsgegevens verwerken te informeren dat u hebt verzocht om de verwijdering door verantwoordelijken van alle koppelingen naar, of kopieën of replicaties van die persoonsgegevens.

Naam van het recht

Recht op gegevensoverdraagbaarheid

Inhoud

Om een kopie te ontvangen van uw persoonsgegevens die u ons voor een contract of met uw toestemming hebt verstrekt in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machinaal leesbaar formaat (bv. gegevens met betrekking tot uw aankopen) en om ons te vragen die persoonsgegevens door te geven aan een andere verantwoordelijke voor de verwerking.

Naam van het recht

Recht om uw toestemming in te trekken

Inhoud

Waar we ook op uw toestemming vertrouwen (zie p. 3 - F en J), u kunt die toestemming altijd intrekken, hoewel we andere wettelijke redenen kunnen hebben om uw gegevens voor andere doeleinden te verwerken.

Naam van het recht

recht op bezwaar, op elk moment

Inhoud

U hebt het recht om te allen tijde bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens in bepaalde omstandigheden (met name wanneer wij de gegevens niet hoeven te verwerken om te voldoen aan een contractuele of andere wettelijke verplichting (zie p. 3-B, C D, H, I), of wanneer wij uw gegevens gebruiken voor direct marketing (p. 3-E).

U kunt de opgenoemde rechten te allen tijde uitoefenen door:

  • Ons via e-mail te contacteren op privacy.en@lastminutegroup.com.

  • Wat direct marketing betreft, kunt u ook te allen tijde bezwaar maken door te klikken op de uitschrijvingslink die wij in elke aan u verzonden communicatie voorzien

  • Voor online gerichte advertenties en het intrekken van uw toestemming verwijzen wij u naar artikel 10 van dit cookiebeleid.  

Uw rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens kunnen in sommige situaties beperkt zijn. Bijvoorbeeld, als het inwilligen van uw verzoek persoonsgegevens van een andere persoon zou onthullen of als we een wettelijke verplichting of een dwingende legitieme grond hebben, kunnen we uw persoonsgegevens die u ons hebt gevraagd te verwijderen, blijven verwerken.

U kunt ook het recht hebben om een klacht in te dienen als u denkt dat uw persoonsgegevens verkeerd zijn behandeld. Wij raden u aan om ons in eerste instantie te contacteren, maar voor zover dit recht op u van toepassing is, heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de betreffende toezichthoudende autoriteit voor gegevensbescherming.

12. Contactgegevens van de verwerkingsverantwoordelijke

De contactgegevens van de verwerkingsverantwoordelijke van de gegevensverwerking hierboven beschreven zijn:

BravoNext, S.A., een Zwitsers bedrijf dat toebehoort tot de lm group, ingeschreven in het Ticino handelsregister onder nr. CHE - 115.704.228 en met hoofdzetel in Viclolo de’ Calvi 2 - 6830 Chiasso, Zwitserland.

13. Contactgegevens van onze functionaris voor gegevensbescherming (DPO)

Onze functionaris voor gegevensbescherming (of “DPO”) is bereikbaar op:

  • dpo.en@lastminutegroup.com

  • Vicolo de’ Calvi 2 - 6830 Chiasso, Zwitserland

Laat je inspireren!

Op zoek naar reisinspiratie en andere aanbiedingen? Schrijf je in met je e-mailadres en we sturen je automatisch gepersonaliseerde aanbiedingen van ons en onze geselecteerde partners. Voor meer informatie, of als je je wilt uitschrijven, bekijk ons Privacybeleid.

Mobiele app
Volg ons op